kansen
Door: Gerda
Blijf op de hoogte en volg Hans en Gerda
25 September 2016 | Curaçao, Willemstad
Hoe doe je dat? Het woord grijpen heeft iets actiefs in zich.....Wat nou als je niet ziet dat je kansen krijgt in het leven?
Wat is vooruit gaan?..ook daarin ziet weer aktie
Wil iedereen wel vooruit gaan? Het kan ook heel beangstigend zijn om in actie te komen en dan bij herhaling dingen te moeten doen waar je helemaal geen zin in hebt.....komt hier dan ook luiheid om de hoek kijken? Ben je gemakzuchtig en dan is het wel handig dat je dingen niet durft of durf je niet en verlamd het je?
Deze gedachten tuimelen regelmatig door mijn hoofd in de omgang met de mensen en kinderen die zoal op ons pad komen.
Hans zegt regelmatig "we bieden mensen kansen"
Dat is mooi gezegd,maar hoevaak en tot hoelang en vanaf wanneer????
Zo Super om je dan vast te kunnen houden aan Zijn Woord en te weten dat Jezus zegt 7 maal 70 keer mogen wij vergeven.
Ook zegt HIJ blijf gewoon het GOEDE doen het is aan MIJ of er vrucht zal zijn.
Zomaar even 2 gedeeltes die laten zien dat we vanuit Zijn Genade mogen Leven en Doorgeven en dat de uitwerking daarvan aan Hem is.....dat geeft mij rust en kracht om door te gaan........
vanaf 1 juni best weer veel gebeurd.
De kamper wordt vanaf die tijd bewoond door een Jamaicaanse vrouw met een dochter van 12 zoon van 10 en een baby van nu 4 mond.
Vanaf die periode hebben we ook een jongen van 18 jr opgenomen binnen ons gezin.
We waren gewaarschuwd dat het een jongen was met de nodige problemen.
Aangezien we deze jongen al vanaf klein kennen en ook onze 5 kids er open voor stonden om hem een kans te geven,hebben we gemeend dit te "moeten' doen.
Mn ook omdat er hier voor dit soort jongeren geen adequate opvang is.
Helaas na ruim 2 maanden bleek hij niet in staat het door hem zelf gekozen menu 2 niet te kunnen "verhapstukken"
De verantwoordelijkheden naast de zorg,aandacht,veiligheid,steun,bleken onoverkomelijk voor hem.
KEUZEMENU 1 WAS VRIJHEID,helaas moeten we nu zien dat hij in alle vrijheid nu op straat leeft.
Ja we voelen ons machteloos en verdrietig,ondanks zijn agressie en onredelijkheid,zie je een kind,wat niet geholpen kan worden door ons op dit moment.
We blijven voor hem bidden en we weten dat we niet strijden tegen mensen,maar tegen de kwade machten die deze wereld overheersen.
Vanaf januari ben ik heel voorzichtig gestart met een jonge moeders project.
Ik zag bij ons in de buurt een jong meisje van 16 jr.,waarvan ik wist dat ze al een baby had weer hoogzwanger voorbij komen.
Dat was voor mij het moment dat het prikbilbeleid "geboren" werd.
Inmiddels nu een groepje van 5 jonge moeders die 2 keer in de week bij ons thuis komen met hun kroost.
Voorwaarde is dat er besloten word aan controleerbare anticonceptie te doen.
Vanaf dat moment is er ruimte om te ontdekken,hoe je je leven in wil delen,bewust worden van de mogelijkheden die je hebt.
Weken lang hebben we op de donderdag ochtend eerst 3 kwartier de buurt opgeschoond.
Al het afval wordt gewoon op straat gegooid rond hun huisjes
aanstaande woensdag laat ik de pest-control komen omdat 1 van de moeders me vertelde dat haar schamele matras wordt weggevreten door de muizen.
Zelfs hun bijbel nemen ze liever niet mee,omdat dat ook een heerlijk kostje is voor dit ongedierte.
Dan nu aan het eind heel mooi nieuws,onze loesje gaat in december trouwen.
Hans is op dit moment vanwege zijn werk in Nederland.
Aanstaande dinsdag vliegt hij weer deze kant op.
Oja mochten er mensen zijn die deze kant op komen,dan zou het fantastisch zijn als jullie tweede hands paraplu buggy's zouden willen
"invoeren"
Dus die handige inklapbare lichtgewicht karretjes,die je ook aan je fiets kan hangen.
Nou lieve mensen dat was het weer,liefs en een warme zonnige groet,Gerda
26 September 2016 - 20:21
Anneke:
Lieve Gerda en Hans,
wat een fantastisch nieuws van Loesje en haar Thomas(Robert ?) !!Wanneer gaat dat gebeuren?Jaaa...in december ...maar wanneer??
En wat hebben jullie toch een waanzinnig groot hart met oneindig veel love er in .... met zijn allen...ik heb wederom heel groot respect voor jullie XXXJammer dat het niet altijd goed uitpakt als je iemend onder je hoede neemt, soms zijn de problemen te groot en kun je inderdaad alleen maar aan de zijlijn blijven staan..vol onmacht en noem maar op.....verdrietig......dat is het....
liefs...Anneke. -
27 September 2016 - 20:48
Gea :
Hoi nicht.Nog effe en Hans landt!Heb hem 2uur voor vertrek nog even gebeld,zat lekker aan de koffie en krant....dacht denk ik,nog even en dan is de rust voorbij?!Fijn dat jullie dan weer samen mogen zijn om verder te gaan met het ploegen op rotsen.In Zijn dienst is het vaak lastig en moeilijk,maar met Zijn hulp alleen,kunnen jullie bergen verzetten!!Het is goed dat wij ook bidden,vooral bidden om zegen te ontvangen voor al ons werk.Zonder gebed zal het niet lukken.Ook voor de komende acties die in en om Rijssen voor jullie gehouden hopen te worden.Dat Zijn Koningkrijk kome!!!Maar eerst moeten er nog toegebracht worden.Jullie in jullie klein hoekje,en wij in t mijn.Ga in de heggen en steggen zegt Gods Woord,laten wij die oproep gehoor geven en uitgaan.Wens jullie dan ook toe dat er kracht en wijsheid zal zijn om deze roeping naar Zijn wil te mogen doen.In blijdschap!Hopelijk tot 14 febr.Hoop weer een koffer vol bijbels en boeken mee te nemen.Tot b.l.e.w.dan,liefs mij. -
29 September 2016 - 18:47
Andries & Olga:
Lieve Gerda en Hans,
Wat lijkt het weer lang geleden, dat we bij jullie waren na elkaar 20 jaar niet te hebben gezien. We zullen beslist weer eens naar Curaçao komen, maar we weten nog niet wanneer. We laten het dan natuurlijk tijdig weten. We waren toen diep onder de indruk van jullie onbaatzuchtige werk voor de arme Curaçaose vrouwen en kinderen. De grootste bewondering hebben we voor jullie door God geïnspireerde instelling om met dit werk door te gaan en je niet te laten afschrikken door tegenslagen, zoals laatst met die 18-jarige jongen. De kracht die je ontvangt door een overtuigd gebed is niet te overwinnen! Jezus Christus is onze leidsman, als je Hem maar als zodanig wilt aannemen. Wij wensen jullie alle goeds toe met jullie mooie werk.
Wat leuk, dat Loesje gaat trouwen. Feliciteer haar en haar aanstaande man en wens hun de leiding van God op hun gezamenlijke levenspad toe. Jullie ook gefeliciteerd als trotse ouders.
Met ons gaat het goed. We genieten van ons leven samen en maken leuke reizen. In ons kerkenwerk voelen we ons gesterkt door Gods liefde.
We zullen ons via deze site op de hoogte blijven stellen van jullie wel en wee.
Heel veel liefs voor jullie en jullie kinderen. Moge Gods zegen op jullie mooie werk blijven rusten!
Andries en Olga -
08 November 2016 - 13:05
Tuasela-Kruithof:
Wat een prachtig werk doe jullie. De hartelijke groeten van Kitty. -
04 December 2016 - 18:13
Gea:
Gefeliciteerd met een schoonzoon erbij! -
02 Maart 2017 - 22:10
GEA MENSINK:
Tijd voor een nieuw stukkie.......